Beskrivning
[av_one_half first]
[av_image src=’http://www.aminea.se/wp-content/uploads/2016/12/les-grezeaux-200×300.jpg’ attachment=’1310′ attachment_size=’medium’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image]
[av_image src=’http://www.aminea.se/wp-content/uploads/2016/12/Grezeaux-Baudry-300×150.jpg’ attachment=’1309′ attachment_size=’medium’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image]
[/av_one_half][av_one_half]
[av_heading heading=’Bernard Baudry ”Le Grèzeaux” 2014′ tag=’h3′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=”][/av_heading]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Efter avslutade vinstudier i Beaune 1975 återvände Bernard Baudry till Loire och Chinon och köpte sig 2ha vinmark som var starten till vad idag är en av dom mest prestigefyllda producenterna i Chinon. Bernard Baudry är utan frågan en av Chinons mest excellenta producenter. År efter år produceras ypperliga viner som har respekt över hela världen. Idag ägs 25ha och med flera olika vingårdslägen och terroir. Sand, kalksten och lera gör att varje vin har unik smak och är ursprungstypiska med driven känsla av terroir. Sonen Matthieu anslöt år 2000 efter studier i Bordeaux och lärlingstjänster över hela världen. Ekologisk vinmakning med minimalt arbete i källaren är mottot!
Denomination of Origin: Chinon AOP
Druvor: 100 % Cabernet Franc
Ålder på vinrankor: 50-60 år
Lagring: Ekfatslagrad
Skördeuttag: 30-35hl/ha
Vinmaking: Vinrankorna till Les Grèzeaux växer på stenigt grus med kisel och kvartssand. Plotten är endast 3 ha. Efter handskörd sker avstjälkning och varsam pressning via gravitation. Jäsning sker naturligt under 15-20 dagar i cementkar. Vinet lagras sedan in 3-5 år gamla ekfat i 12 månader. Vinet buteljeras ofiltrerat 2 vintrar efter skörd i Januari.
Karaktär: Les Grèzeaux hör hög intensitet i både färg och doft! Djupröd och inbjudande färg. Doften är djup och fylld med körsbär och mineral. I gommen är vinet tätt men silkeslent likaså tack vare vinets terroir Lagringspotentialen är minimum 10 år.
Serverings temperatur: 18º Celsius
Dekantering: Vinet vinner på 30 min i karaff.
Matrekommendation: Rödvinsbrässerade oxkinder med tryffelpotatispurè
[/av_textblock]
[/av_one_half]
Recensioner
Det finns inga recensioner än.