Beskrivning
[av_one_half first]
[av_image src=’http://www.aminea.se/wp-content/uploads/2016/06/Kaliber-12-225×300.jpg’ attachment=’1196′ attachment_size=’medium’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image]
[/av_one_half]
[av_one_half]
[av_heading heading=’Adams Wein Spätburgunder 2015 Kaliber 12′ tag=’h3′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=”][/av_heading]
[av_textblock size=’10’ font_color=” color=”]
Adams Weins ägs idag av Simone Adams, som 2010 tog över vingården efter sin far. Efter avslutade enologistudier i Geisenheim, Munchen och Udine i Friuli följde lärlingstjänster på flera av toppvingårdar i Frankrike och Italien. Simone har även en doktorsgrad i kemi. Arbetet i vingården lägger grunden för vinstil och kvalitet där grönskörd och beskärning av vinrankor sker i detalj och precision. Väl inne i källaren är pressning av druvor ytterst varsam, absolut inga tillsatser och ny ek används sparsamt så att frukten bevaras i största möjliga mån.
Anbaugebiete: Rheinhessen
Druvor: Spätburgunder
Ålder på vinrankor: 30år
Lagring: Ekfat
Skördeuttag: 25-30hl/ha
Vinmaking: Vinrankorna är tätt planterade på jord av lera och sand. Arbetet i vingården lägger grunder för druvornas kvalitet så rankor beskärs hårt samt ett rigoröst arbete med att binda upp samt att ta bort outnyttjade löv. Alla druvor handskördas i två steg när druvorna nått optimal mognad. Jäsning sker med skalkontakt utan kross av locket av skal. Vinet lagras sedan på ekfat i 12 månader med efterföljande 6 på flaska innan produkten släpps på marknaden.
Filtrering: Vinet är varsamt filtrerat.
Karaktär: Full med karaktär, detta vin erbjuder små röda bär som samsas med plommon i doft. På smaken fortsätter dom röda bären att dominera med delar plats med hintar av vanilj, kakao och läder. Utmärkande dock är vinets kraft till trots dess lätthet.
Serverings temperatur: 16º Celsius
Dekantering: Vinet kan serveras direkt efter öppning.
Matrekommendation: Chark och/eller eleganta rätter på fågel gärna med svamp.
[/av_textblock]
[/av_one_half]
Recensioner
Det finns inga recensioner än.