Beskrivning
[av_one_half first]
[av_image src=’http://www.aminea.se/wp-content/uploads/2015/06/Mas-des-Bressades-Cuvee-Excellences-Blanc-2014.jpg’ attachment=’862′ attachment_size=’full’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image]
[/av_one_half]
[av_one_half]
[av_heading heading=’Mas des Bressades Cuvee Tradition 2016′ tag=’h3′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=”][/av_heading]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Mas des Bressades ägs och drivs av Cyril Marès (Cyril är den 6: generationen vinmakare i familjen) sedan 1996 då han tog över vingården efter sin far och är beläget i Costières de Nîmes ,distriktet som numera anses tillhöra Rhônedalen (tidigare Languedoc) och är känt för sin mycket speciella terroir. Svala vindar (mistral) och avlånga, avrundade stenar (galets roulés) har central betydelse för att absorbera värme under dagen och släppa den på natten. Stenarna ger även ett skydd mot värmebölja och torka. Domänen befinner sig i byn Manduel ca 10 km öster om Nîmes och omfattar 40 ha,. Vinifieringen är traditionell, druvorna avstjälkas innan fermentering på ståltankar och lagring på ekfat. Cyril producerar två serier där ”Tradition” är den enklare ifrån yngre stockar och utan ek samt ”Excellence” som härstammar ifrån äldre stockar och fatlagring tillämpas. På denna nivå finner vi mer struktur, koncentration, komplexitet
Appellation d’Origine Contrôlée: Costières de Nîmes
Druvor: 55% Syrah 45% Grenache
Ålder på vinrankor: 25-45 år
Lagring: Ståltank och betong
Skördeuttag: 35-45hl/ha
Vinmaking: Alla druvor skördas separat med hjälp av maskin. Druvorna jäses sedan på temperaturkontrollerade ståltankar för att lagras i stora betongkärl tills Cyril anser vinet redo.
Filtrering: Traditionell filtrering.
Karaktär: Mörk skimrande färg med hög intensitet. Innbjudande mörka bär på doft och smak. Storstilad kraft gömmer sig bakom en elegant ridå av örter och mörk, mogen frukt. En eftersmak som hänger kvar länge gör att man minns vinet väl.
Serverings temperatur: 18º Celsius
Dekantering: Dekantering ej nödvändig.
Matrekommendation: Lammkotletter med örtgrillade potatishalvor och en matig sallad på ruccola, fänkål och morot.
[/av_textblock]
[/av_one_half]
Recensioner
Det finns inga recensioner än.