Beskrivning
[av_one_half first]
[av_image src=’http://www.aminea.se/wp-content/uploads/2015/06/La-Ganghija-Langhe-Chardonnay-D.O.C-2013.jpg’ attachment=’860′ attachment_size=’full’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image]
[/av_one_half]
[av_one_half]
[av_heading heading=’La Ganghija Langhe Chardonnay D.O.C 2015′ tag=’h3′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=”][/av_heading]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Enzo Rapalino startade La Ganghija så sent som 2004 efter enologistudier i Alba. Här driver han sin verksamhet tillsammans med föräldrar och bror. Med den 15ha stora vingården vill Enzo genom sina viner visa kvaliteten som regionen Piedmonte representerar. La Ganghija är beläget i staden Treiso som med sina ca 850 invånare ligger ca 50km sydost från Turin.
Denominazione di Origine Controllata: Langhe Chardonnay
Druvor: 100% Chardonnay
Ålder på vinrankor: 35 år
Lagring: Ståltanklagring för att bevara fräschör och fruktighet
Skördeuttag: 50hl/ha
Vinmaking: Skördat första veckan i September. Efter 20 timmar av cryomaceration (snabbnedkylning av krossade druvor) jäses vinet i temeraturkontrollerade ståltankar i 3 veckor i 14˚-16˚C.
Filtrering: Kylstabiliserat och filtrerat
Karaktär: Innbjudande citrongul färg, inslag av gula frukter i doft och smak. Eftersmaken står ut med sin längd och elegans. Ett riktigt typexempel på att det är skillnad på Chardonnay och Chardonnay.
Serverings temperatur: 12º-14º Celsius
Dekantering: Utvecklas med luftning men smakar utmärkt direkt efter öppning.
Matrekommendation: Serveras i medelstora kupor till hälleflundra och smörslungade sockerärter & vårlök. Eller varför inte till majskyckling, grillad färskpotatis & senapsvinaigrette.
[/av_textblock]
[/av_one_half]
Recensioner
Det finns inga recensioner än.