Beskrivning
[av_one_half first]
[av_image src=’http://www.aminea.se/wp-content/uploads/2015/06/La-Ganghija-Barbera-dAlba-D.O.C-2012.jpg’ attachment=’858′ attachment_size=’full’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image]
[/av_one_half]
[av_one_half]
[av_heading heading=’La Ganghija Barbera d’Alba D.O.C 2015′ tag=’h3′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=”][/av_heading]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Enzo Rapalino startade La Ganghija så sent som 2004 efter enologistudier i Alba. Här driver han sin verksamhet tillsammans med föräldrar och bror. Med den 15ha stora vingården vill Enzo genom sina viner visa kvaliteten som regionen Piedmonte representerar. La Ganghija är beläget i staden Treiso som med sina ca 850 invånare ligger ca 50km sydost från Turin.
Denominazione di Origine Controllata: Barbera D’Alba
Druvor: 100% Barbera
Ålder på vinrankor: 40 år
Lagring: 12 månader i fransk ek, 8 månader i flaska innan försäljning.
Skördeuttag: 45hl/ha
Vinmaking: Skördat sent september och tidigt oktober. Jäsning i rostfria tankar upp till två veckor.
Filtrering: Vinet är ofiltrerat
Karaktär: Inbjudande med karaktäristisk d’alba kraft med mörklila färg och en överväldigande doft med fruktiga inslag. Smaken är fyllig med massa karaktär, här samsas körsbär, slånbär, plommon och en handfull kryddiga örter. Som pricken över i:et avslutas vinet med det eleganta inslaget av Enzo ”fathantering”.
Serverings temperatur: 16º-18º Celsius
Dekantering: Utvecklas med luftning men smakar utmärkt direkt efter öppning.
Matrekommendation: Grillad entrecote med dragonsmör och rotfruktssallad.
[/av_textblock]
[/av_one_half]
Recensioner
Det finns inga recensioner än.