Beskrivning
[av_one_half first]
[av_image src=’http://www.aminea.se/wp-content/uploads/2015/06/La-Ganghija-Barbaresco-D.O.C.G-2010.jpg’ attachment=’855′ attachment_size=’full’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image]
[/av_one_half]
[av_one_half]
[av_heading heading=’La Ganghija Barbaresco D.O.C.G 2011′ tag=’h3′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=”][/av_heading]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Enzo Rapalino startade La Ganghija så sent som 2004 efter enologistudier i Alba. Här driver han sin verksamhet tillsammans med föräldrar och bror. Med den 15ha stora vingården vill Enzo genom sina viner visa kvaliteten som regionen Piedmonte representerar. La Ganghija är beläget i staden Treiso som med sina ca 850 invånare ligger ca 50km sydost från Turin.
Denominazione di Origine Controllata Garantita: Barbaresco
Druvor: 100% Nebbiolo
Ålder på vinrankor: 40 år
Lagring: 24 månader i Fransk och Slovensk ek, 12 månader i flaska innan försäljning.
Skördeuttag: 35hl/ha
Vinmaking: Skördat sent september och tidigt oktober. Jäsning i rostfria tankar upp till två veckor i 27 till 30°C plus ännu en vecka av full utjäsning.
Filtrering: Vinet är ofiltrerat
Karaktär: Komplex struktur med generösa toner av vilda, röda bär. Körsbär och lakrits samsas med en lätt krydda av peppar ifrån faten. Ett varmt och välkomnande vin som erbjuder elegans och ”uppstudsighet” i dagsläget men med tid kommer utvecklas till något stort och graciöst!
Detta vin tål lagring men som sagt smakar utsökt i dagsläget. Servera gärna i glas med större kupor.
Serverings temperatur: 18º Celsius
Dekantering: Utvecklas med luftning
Matrekommendation: Grillad hjortfilé med smörslungade kantareller.
[/av_textblock]
[/av_one_half]
Recensioner
Det finns inga recensioner än.