Beskrivning
[av_one_half first]
[av_image src=’http://www.aminea.se/wp-content/uploads/2015/03/Chateau-Reynier-Cuveé-Heritage-2010-234×300.jpg’ attachment=’822′ attachment_size=’medium’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image]
[av_image src=’http://www.aminea.se/wp-content/uploads/2015/03/Marc-Lurton-300×200.jpg’ attachment=’1148′ attachment_size=’medium’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image]
[av_image src=’http://www.aminea.se/wp-content/uploads/2015/03/Chateau-Reynier-Cuveé-Heritage-2010_2-75×300.jpg’ attachment=’824′ attachment_size=’medium’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image]
[/av_one_half]
[av_one_half]
[av_heading heading=’Chateau Reynier Cuveé Heritage 2011′ tag=’h3′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=”][/av_heading]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Chateau Reynier har varit i Lurton familjens ägo i över fyra generationer. Sedan 1996 äger och driver Marc Lurton vingården med sin fru Agnes. Chateau Reynier ligger i Entre-Deux-Mers distriktet, granne med Chateau Bonnet och endast 14km från Saint Emilion. Chateau Reynier har endast 40ha planterat på lera och kalksten vilket är relativt lite med Bordeaux’s mått.
Denomination of Origin: Appellation Bordeaux Controlee
Druvor: 60% Merlot 40% Cabernet Sauvignon
Lagring: 18 Månader i Fransk ek.
Skördeuttag: 40hl/ha
Vinmaking: Alla druvor till Chateau Reynier Cuveé Heritage odlas enligt ekologiskt tänkande och skördas separat för hand, en andra selektering sker när druvorna anländer till vineriet där jäsning pågår i 3-4 veckor inklusive malolaktisk jäsning.
Filtrering: Traditionell filtrering med gravitation och äggvitor.
Karaktär: En djupt mörkröd färg med aningens lila kanter. Doften är elegant med inslag av sommarmogna svartavinbär och rostade kaffebönor. I gommen är vinet fullfjädrat med utsökt balans mellan frukt och ek. Ett långt avslut fyllt med mineralitet, mjuka tanniner och mörka bär.
Serverings temperatur: 18º Celsius
Dekantering: Om tillfälle finns rekommenderas en 30-60 min dekantering.
Matrekommendation: Entrecote med Karl Johansvamp och rödvinsås. Lammstek med ugnsrostade rotsaker och timjansmör.
[/av_textblock]
[/av_one_half]
Recensioner
Det finns inga recensioner än.