Beskrivning
[av_one_half first]
[av_image src=’http://www.aminea.se/wp-content/uploads/2016/02/forcalla-93×300.png’ attachment=’1141′ attachment_size=’medium’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image]
[/av_one_half]
[av_one_half]
[av_image src=’http://www.aminea.se/wp-content/uploads/2016/02/Cambra-300×118.png’ attachment=’1096′ attachment_size=’medium’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image]
[/av_one_half]
[av_one_half first]
[av_heading heading=’Rafel Cambra Forcalla 2014′ tag=’h3′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=”][/av_heading]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
År 2001 köpte Rafael Cambra en vingård med 50-åriga oympade Monastrellstockar och påbörjade en ”vinresa” av höghöjds odling, hård beskärning och minimal intervention. Vingårdarna är belägna 700 meter över havet innästlat bland mandel och olivträd. Jordmånen består av sand och mineralrik kalksten. Med varma somrar och riktigt kalla vintrar är rankorna ankrade ordentligt och producerar druvor av yppersta kvalitet.
Denominación de Origen: DO Valencia
Druvor: Forcallá
Ålder på vinrankor: 55år
Lagring: Ekfat
Skördeuttag: 25-30hl/ha
Vinmaking: Alla druvor skördas för hand i slutet av oktober och genomgår malolaktisk och alkohol jäsning i 2000-liters rostfria tankar i ca 21 dagar. Endast naturlig jäst och med 10% klasar. Lagring sker i franska ekfat. Vinet lagras på 1-2 år 500 liters gamla ekfat i totalt 8 månader. 2014 är fjärde årgången av Forcalla och endast 4000 flaskor är producerade!
Filtrering: Vinet är filtrerat.
Karaktär: Skimrande mellanmörk färg med hög intensitet. Eleganta toner av körsbär med en lätt rökighet av finstämda fat. Silkiga tanniner bjuder upp på ett smakspektra av mogen mörk frukt, finstämd mineralitet och avslutas långt och elegant!
Serverings temperatur: 16º – 18º Celsius
Dekantering: Vinet kan serveras direkt efter öppning, men tjänar på luftning.
Matrekommendation: Grillad fläskkarré och fransk potatissallad!
[/av_textblock]
[/av_one_half]
Recensioner
Det finns inga recensioner än.