Beskrivning
[av_one_half first]
[av_image src=’http://www.aminea.se/wp-content/uploads/2016/02/DC-Crianza-93×300.jpg’ attachment=’1146′ attachment_size=’medium’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image]
[av_image src=’http://www.aminea.se/wp-content/uploads/2016/02/Diez-Caballero-225×300.jpg’ attachment=’1144′ attachment_size=’medium’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image]
[/av_one_half]
[av_one_half]
[av_heading heading=’Diez-Caballero Reserva 2010′ tag=’h3′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=”][/av_heading]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Diez-Caballero har anor tillbaks i tiden i århundraden men i och med konfiskering av kyrkans egendomar år 1830 kom dom gamla vinkällarna och mark i privat ägo. Ca hundra år senare köptes de 25ha av Miguel Cena, farfar till dagens ägare. Beläget i Elciego i Alavesa regionen, växer Diez-Caballeros rankor på 450-500 möh. Vissa stockar planterades redan på tidigt 50-tal. På kritarik jordsmån och med nord till syd-läge har Tempranillodruvan en optimal växtplats.
Denominación de Origen: Rioja
Druvor: 100% Tempranillo
Ålder på vinrankor: 60år
Lagring: 18 månader i Fransk ek, plus 2 år på flaska.
Skördeuttag: 40 hl/ha
Vinmaking: Druvorna jäser på betongtankar under 15 dagar i ca 25-31˚C. Vinet ligger sedan i 225l ekfat i ca 18 månader innan buteljering.
Filtrering: Vinet är filtrerat.
Karaktär: Djupt mörkröd i färgen och en intensiv doft av björnbär och mörka körsbär. I munnen ligger vinet elegant med kryddigt inslag. Smakrikt så det förslår och närvarande men balanserade tanniner. Lång eftersmak av elegant rostade fat som avslutas med en fräshör som gör att vinet känns unikt. Årgång 2009 har tagits emot med öppna armar av världens vinkritiker och välförtjänt tilldelats höga poäng.
Serverings temperatur: 18º Celsius
Dekantering: Vinet kan serveras direkt efter öppning. Men mår ypperligt av luft.
Matrekommendation: Välhängd entrecote, vitlöksmör och ugnsbakade tomater.
[/av_textblock]
[/av_one_half]
Recensioner
Det finns inga recensioner än.