Beskrivning
[av_one_half first]
[av_image src=’http://www.aminea.se/wp-content/uploads/2016/02/DC-Crianza-93×300.jpg’ attachment=’1146′ attachment_size=’medium’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image]
[/av_one_half]
[av_one_half]
[av_image src=’http://www.aminea.se/wp-content/uploads/2016/02/Diez-Caballero1-225×300.jpg’ attachment=’1155′ attachment_size=’medium’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image]
[/av_one_half]
[av_one_half first]
[av_heading heading=’Diez-Caballero Crianza 2014′ tag=’h3′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=”][/av_heading]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Diez-Caballero har anor tillbaks i tiden i århundraden men i och med konfiskering av kyrkans egendomar år 1830 kom dom gamla vinkällarna och mark i privat ägo. Ca hundra år senare köptes de 25ha av Miguel Cena, farfar till dagens ägare. Beläget i Elciego i Alavesa regionen, växer Diez-Caballeros rankor på 450-500 möh. Vissa stockar planterades redan på tidigt 50-tal. På kritarik jordsmån och med nord till syd-läge har Tempranillodruvan en optimal växtplats.
Denominación de Origen: Rioja
Druvor: 100% Tempranillo
Ålder på vinrankor: 30år
Lagring: 14 månader i Fransk och Amerikansk ek.
Skördeuttag: 40-45 hl/ha
Vinmaking: Druvorna jäser på betongtankar under 10 dagar i ca 25-30˚C . Vinet ligger sedan i 225l ekfat i ca 14 månader innan buteljering.
Filtrering: Vinet är filtrerat.
Karaktär: Djupt mörkröd i färgen och en intensiv doft. Klassiska drag av mörk frukt och kryddhylla. I munnen har vinet stor vikt med en bekväm rökighet. Sval frukt med stilren mineralitet är närvarande när den balanserade ekfatskaraktären gör sig känd. Lång, elegant och balanserad eftersmak.
Serverings temperatur: 18º Celsius
Dekantering: Vinet kan serveras direkt efter öppning. Men mår ypperligt av luft.
Matrekommendation: Hjortfilè med smörstekta kantareller och rårörda lingon.
[/av_textblock]
[/av_one_half]
Recensioner
Det finns inga recensioner än.